fotografia d’un camí al canyó d’Añisclo

T’agrada el senderisme, sortir a caminar per la muntanya i fer fotografies, però trobes que un cop tornes a casa i descarregues les imatges, aquestes no reflecteixen allò que havies experimentat?

Penses que les teves fotos no fan justicia al paisatge que tenies davant teu?

Si la teva resposta es si, aleshores et puc ajudar amb aquest taller d’iniciació a la fotografia:

Es tracta d’un curs d’un dia de duració, fonamentalment pràctic i dirigit a persones sense coneixements de fotografia. L’únic aspecte tècnic que tractarem en aquest taller d’iniciació a la fotografia de paisatge serà el de com variar els valors d’exposició del teu aparell fotogràfic. Només amb això i un major coneixement del llenguatge fotogràfic pots aconseguir una gran diferencia en les teves fotografies.

Durant un dia farem una passejada per la muntanya, on podràs aprendre i millorar les teves habilitats en composició i llenguatge fotogràfic, habilitats que podràs posar en pràctica tant si tens un bon aparell fotogràfic, una càmera compacta o un telèfon mòbil.

Començarem amb una breu introducció als temes que tractarem, i després farem una caminada, seguint un recorregut per camins i senders d’entre 7 a 10 Km de distancia. Durant la caminada podràs aprendre i posar en practica les noves habilitats fotogràfiques, mitjançant una sèrie d’exercicis preparats per a l’ocasió.

A l’acabar el taller disposaràs d’habilitats que et permetran respondre creativament i amb eficàcia quan surtis a fer fotografies, al disposar d’un ventall més gran d’opcions i possibilitats alhora de decidir com fer-les.

Aquest no és un curs de fotografia habitual, passarem tot el dia envoltats del paisatge, caminant, sense pressa, contemplant tot allò que ens ofereix el paisatge.

Alguns dels temes que tractarem:

  • Ens donarem compte de què la fotografia sempre és una interpretació de la realitat, i que coneixent les diferències que hi ha entre la visió humana i la visió de l’aparell fotogràfic tens la clau per a decidir com serà la fotografia que vols aconseguir i preveure com el paisatge serà afectat per la visió de l’aparell fotogràfic.
  • Aprendràs que la fotografia també té el seu propi llenguatge visual, conèixer les seves pautes i patrons, et proveirà d’eines per a donar una estructura visual a la teva fotografia.
  • Podràs començar a composar, és a dir, decidir que inclous i decideixes excloure de l’escena, per a comunicar el que creus important del paisatge.
  • I prendràs consciència de què les relacions visuals que composes dins de la foto afecten la manera en què l’observador mira la teva fotografia. Les decisions que prens en composar una imatge defineixen la teva mirada singular sobre el paisatge, i alhora també influeixes en com les altres persones veuran aquest paisatge.
  • Tot això d’una manera pràctica i divertida

“Caminant el que compta és la intensitat del cel, l’esclat dels paisatges.” Frédéric Gros


Vols estar informat de la data i el lloc on es farà la propera edició del taller?

Deixa el teu nom i direcció de correu, i rebràs tota la informació dels propers taller al teu email. (Et podràs donar de baixa i deixar de rebre informació sempre que vulguis)


A la fotografia es veu a en Pau Guerrero explicant als participants questions tècniques relatives al valor d’exposició en fotografia amb smartphone durant el taller d’iniciació a la fotografia de paisatge en anglès
la fotografia mostra el moment de l’explicació teòrica, sota els arbres als afores de Cantallops, durant el taller d’iniciació a la fotografia de paisatge a la serra de l’Albera que va impartir el fotògraf Pau Guerrero i va ser organitzat per l’Associació Cultural Populart de Capmany, Alt Empordà.
la fotografia mostra un moment de descans a l’antiga serralleria de Requesens, durant el taller d’iniciació a la fotografia de paisatge a la serra de l’Albera que va impartir el fotògraf Pau Guerrero i va ser organitzat per l’Associació Cultural Populart de Capmany, Alt Empordà
fotografia de grup amb els participants al taller d’iniciació a la fotografia de paisatge a la serra de l’Albera que va impartir el fotògraf Pau Guerrero i va ser organitzat per l’Associació Cultural Populart de Capmany, Alt Empordà
fotografia del grup de participants al taller d’iniciació a la fotografia de paisatge en anglès que va donar en Pau Guerrero organitzat per l’escola d’idiomes Speak Up de Torrelles de Llobregat
a la fotografia veiem als participants del taller d’iniciació a la fotografia de paisatge a la serra de Collserola practicant durant el taller que va impartir el fotògraf Pau Guerrero
a la fotografia veiem als participants del taller d’iniciació a la fotografia de paisatge a la serra de l’Albera sortint de Cantallops seguint el camí de l’aigua i dirigint-se a Requesens, durant l’inici del taller que va impartir el fotògraf Pau Guerrero i va ser organitzat per l’Associació Cultural Populart de Capmany, Alt Empordà.
fotografia del grup de participants al taller d’iniciació a la fotografia de paisatge en anglès que va donar en Pau Guerrero organitzat per l’escola d’idiomes Speak Up de Torrelles de Llobregat

iniciació a la fotografia de paisatge

Updated on 2016-05-26T15:11:50+00:00, by Pau.